Accommodaties

In het gastenkwartier zijn de volgende voorzieningen beschikbaar:

In de onthaalruimte worden de mensen verwelkomd. Dichtbij het onthaal bevindt zich de eetplaats voor 60 personen.Via de nieuwe sfeervolle veranda kom je terecht in de "Tuinzaal", een conferentiezaal met ruimte voor 60 personen. Deze veranda maakt een verbinding tussen de twee vleugels van het huis. Je hebt er zicht op de binnentuin met het waterbronnetje. Daarnaast is er ook nog een conferentiezaal waar plaats is voor 30 personen.

Nabij de tuinzaal bevindt zich de "Pandgang" die dient als zitruimte waar men even kan verpozen. Er zijn 2 bidplaatsen in het centrum: de grote kapel voor een 50-tal personen en de "stille ruimte" voor kleinere groepen en individueel gebed.Langs een brede trap of via de ruime lift kom je op de eerste verdieping, afdeling "Groenzicht" waar er 3 tweepersoonskamers en 16 éénpersoonskamers zijn. Daarvan zijn er 10 kamers voorzien van een toilet. Er zijn ook 3 douches. U dient zelf te zorgen voor toiletgerief en lakens. Eventueel kunt u de lakens ook bij ons huren.

Op de tweede verdieping vinden we "Het Cenakel", een conferentiezaal voor 50 personen. In deze omgeving is er de afdeling "Mariaheem" met 18 kamers waarvan 4 kamers met toilet en de afdeling "Zonneweelde" met 7 kamers.Het bezinningscentrum "Mariaburcht" is toegankelijk via een private parking met een eigen ingang.

Het huidige bezinningscentrum met zijn 55 uitgeruste kamers beschikt daarnaast ook over een totaal up-to-date vernieuwd woonhuis "Emmaüs". Dit huis kan men huren voor verblijf en bezinning. Het beschikt over volgende voorzieningen: 3 slaapkamers, een living en een veranda, een keukenhoek, een badkamer met een douche en een kleine vergaderruimte. Voor het ontbijt en avondmaal kan er gebruik worden gemaakt van de keukenhoek in het huis. Warme maaltijden worden geserveerd in het bezinningscentrum.De uitgebreide tuininfrastructuur rond het centrum en het woonhuis "Emmaüs" biedt gelegenheid tot ruime wandelingen en bezinning waar je de Schepper van de natuur kunt ontdekken en tot jezelf komen.
 
  Bezinningscentrum Mariaburcht • Beerststraat 36 • 8600 Diksmuide (Vladslo) • Telefoon 051/50.03.69 FLEXMEDIA.BE - Betaalbaar webdesign