Bezinningscentrum Mariaburcht

Het bezinningscentrum Mariaburcht behoort toe aan de congregatie van de Zusters van het Onbevlekt Hart van Maria te Vladslo (Diksmuide). Mariaburcht is gelegen in een uitsluitend landelijke en groennatuurvriendelijke omgeving. Het centrum werd gesticht op 1 september 1983 met als doel mee te werken aan de nieuwe evangelisatie en om tegemoet te komen aan een nieuwe nood, de geestelijke honger van de godzoekende mens. Het bezinningscentrum maakt deel uit van de Federatie van bezinnings- en ontmoetingscentra (FBO). Beknopte info i.v.m. Mariaburcht kunt u ook op hun website www.bezinningshuizen.be terugvinden.


Doelgroep

Het huis met haar eigentijdse accommodatie gelegen in de nabijheid van het klooster van de zusters biedt aan mensen de kans rust en stilte te zoeken.Het huidige bezinningscentrum met zijn 55 uitgeruste kamers beschikt daarnaast ook over een totaal up-to-date vernieuwd woonhuis "Emmaüs". Dit huis kan men huren voor verblijf en bezinning. De uitgebreide tuininfrastructuur rond het centrum en het woonhuis "Emmaüs" schept een oase voor mensen die op zoek zijn naar rust, stilte en gebed.Het bezinningshuis is een geschikte plaats om de basiswaarden van het leven die in een geseculariseerde wereld dreigen verloren te gaan, te herontdekken. Men kan er God vinden in zichzelf, in de anderen en in de natuur. Het bezinningscentrum werd gezegend en ingewijd door Monseigneur Roger Vangheluwe op 9 mei 2003 ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan.

Het bezinningshuis staat open voor allerhande bezinnings- en vormingsactiviteiten voor groepen of enkelingen: jongeren, volwassenen, religieuzen, priesters, leken, echtparen of alleenstaanden. De retraites en bezinningsweekends gaan meestal door in stilte.Gastvrijheid is onze troef !

De ruim 500 gasten per jaar uit alle hoeken van het land en ook uit Nederland bewijst de tevredenheid en waardering voor het genomen initiatief. Vanuit de Mariale spiritualiteit wordt er gastvrijheid aangeboden en indien men dit wenst is er een mogelijkheid tot een dieper gesprek. Zoals een burcht vroeger een beschutting bood, wil ons centrum, onder de bescherming van Maria, een plaats zijn voor nieuwe evangelisatie, gebed en inspiratie.

 
  Bezinningscentrum Mariaburcht • Beerststraat 36 • 8600 Diksmuide (Vladslo) • Telefoon 051/50.03.69 FLEXMEDIA.BE - Betaalbaar webdesign